Konfirmationshelg

image

Då var denna konfirmationshelg slut! Nattvarden är gjord och dottern kan pusta ut. Vi med! Mycke meck innan, men trevligt att samla (nästan) hela familjen. Trångt och mysigt. Det är ju inte så jätte ofta man samlas. Alla i familjen är ju inte LCHF:are, men vi är ju några stycken. Jag försökte tillgodose även ”dom andra”;)). Det blev dubbelmarinerad fläskfilé, citronmarinerad kyckling, tabbouleh på blomkål och pastasallad med hemgjord tomatpesto. Tzatziki, avokadomajonnäs och en grönsallad med physsalis. Det fick bli enkelt, och snabbt att slänga fram när alla kommer från kyrkan.

Till dessert hade dottern beställt sin favorittårta, red velvet. Till LCHF:arna gjorde jag en chokladtårta med hallon och grädde. Minstingarna tänkte jag skulle tycka om vaniljhjärtan som gjordes i en långpanna, från jennys matblogg. Smidigt när man är många. Nu blev ju mina hjärtan inte så fina som Jennys, men jag hoppas dom blev lika goda;).

Köttet började jag marinera i första marinaden redan i torsdags. Stekte upp det på fredagen och lade fläskfilén i marinad nummer två. Kanske kan vara ett tips till morsdag. Allt förbereds innan, sedan bara att ställa fram när gästerna har kommit.

Dubbelmarinerad fläskfilé

ca 600-700 g fläskfilé

Marinad 1

2 rivna vitlöksklyftor

1 dl vitt torrt vin

½ dl olivolja

1 tsk torkad timjan

Marinad 2

2 rivna vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt, finhackad

½ dl hackad persilja

1 dl olivolja

2 msk soya, gärna tamari

1 ½ msk röd balsamvinäger

salt och peppar

Så här gjorde jag

Putsa köttet och rör ihop den första marinaden. Lägg i fläskfilén och låt det marinera över natten.

Dag 2. Sätt ugnen på 175°-200º. Ta upp och torka köttet lite lätt. Bryn filén i en stekpanna, lägg sedan över i en ungsfast form och stek klart i ugnen till innertemperatur är ca 70°. Det tar ca 20-30 min beroende på ugn.

Rör ihop marinad nummer två. Lägg det varma köttet i marinaden och låt ligga i kylen över natten. Vänd runt fläskfilén några gånger. Skär upp köttet tunt och ringla över lite marinad. Smidigt.

Resten av det vi tuggade i oss kommer senare.

image
Det nya köksporslinet fick jobba dagen till ära. Älskar turkost

image

Sista marineringen på fläskfilén.
Sista marineringen på fläskfilén.

 

image
Fläskfilé och kyckling

 

image
Chokladtårta

 

image
Red Velvet

 

Dessertbordet
Dessertbordet

image

image

 

image

Ha det fint

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *